Sladoledi

JAGODOV SLADOLED Z MANJ KALORIJAMI
Za 8 oseb potrebujemo :
500 g jagod
3 žličke sladila natreen
10 g praška za puding
1 žlico limoninega soka
1 dl belega vina
1 beljak
3dl vode

Prašek za puding gladko razmešamo z malo vode. Dodamo ga zavretemu vinu in kuhamo 3 minute. Pustimo, da se ohladi. Zmiksamo jagode, natreen in limonin sok. Jagodno kašo zmešamo s kuhanim pudingom. Postavimo za eno uro v zamrzovalnik. Potem zamrznjeno zmes zmiksamo, primešamo pa ji tudi sneg iz beljaka. Ponovno postavimo za eno uro v zamrzovalnik. Preden sladoled ponudimo, ga zmešamo v mešalniku, da je rahlejši. Ponudimo ga v visokih pecljatih kozarcih. Porcija sladoleda vsebuje 155 kalorij.

Kupljen sladoled z jagodami
Za 2 osebi potrebujemo :
250 g jagod
100 g sladkorja
8 kepic sladoleda ( vanilijevega ali jagodovega )

Jagode pretlačimo in umešamo s sladkorjem. V visoke kozarce damo menjaje plasti jagod in sladoleda. Okrasimo s stepeno sladko smetano in koščki jagod.
JAGODE V ZAMRZOVALNIKU
Jagode najprej oplaknemo z mrzlo vodo, nato jih odcedimo in osušimo. Odstranimo jim peclje. Sadeže zložimo na pladenj, drugega poleg drugega, da se ne pomečkajo. Damo jih v zamrzovalnik, pri minus 25 stopinjah zamrzujemo jagode eno do dve uri. Nato jih stresemo v vrečke. Zamrznjene jagode se obdržijo osem mesecev. Če nameravamo iz zamrznjenih jagod delati kašo in razne kreme, nam jih ni treba predhodno zamrzovati na pladnju.